Selecteer een pagina

Welkom bij Sunand

“The power of food is really spiritual.

It not only brings the whole family together, but it also brings the whole world together”

Welkom bij restaurant Sunand, ons Anglo-Indiase restaurant. De Indiase keuken kent een grote verscheidenheid van kruiden en smaken. Sunand neemt u mee op een reis door deze smaakvolle en exotische keuken.

We raden in het speciaal onze tandoori gerechten aan, door onze kok bereid in de klei oven. Tandoori gerechten vinden hun oorsprong in Punjab, een provincie in het westen van India. Het vlees wordt gemarineerd in yoghurt en een mix van verschillende kruiden. vervolgens wordt het gegrild in onze traditionele klei oven. Ook bevelen we ook onze curry gerechten aan!

Al onze gerechten zijn Halal en wij serveren ook een groot aantal glutenvrije gerechten. Neem gerust contact op voor verdere vragen!

De kleurrijke Indiase keuken

Probeer een van onze exotische, Indiase gerechten!

India kent een grote verscheidenheid aan etnische, maatschappelijke en religieuze bevolkingsgroepen. Dit is terug te zien in de Indiase keuken. Ook al kent de Indiase keuken een grote verscheidenheid, toch zijn er ook vele overeenkomsten. Zoals het gebruik van garam masala. Eerst worden verschillende soorten rijstgranenaardappelengroenten en verse kruiden samengemengd, waarna deze vervolgens tot curry kruiden gemalen worden. Kruidenmengsels kunnen per streek en per gerecht verschillen. Wat voorbeelden van bekende Indiase gerechten zijn curriestandoori‘s, tikka’s en kofta‘s. Meestal worden deze gerechten met rijst of roti gegeten. Daarnaast maakt men veel gebruik van peulvruchten en kaas (paneer).

Verschillende godsdiensten zoals het hindoeïsme en de islam hebben een grote invloed op de Indiase keuken. Een koe is volgens het hindoeïsme een heilig dier en daarom zullen hindoes geen rundvlees eten. Moslims zullen daarentegen geen varkensvlees eten omdat zij een varken als onrein beschouwen. Omdat de meeste hindoes geen vlees eten, zijn veel Indiase gerechten vegetarisch. Traditioneel eet men in India met de rechterhand. Eten met de linkerhand wordt als onrein beschouwd.

Kom snel eens proeven van deze overheerlijke keuken!

Beste gasten,

Ik ben Yuvraj Singh, eigenaar van restaurant Sunand. Vroeger ben ik opgegroeid in een Indiaas gezin in Punjab, India. Als kind wilde ik altijd al mijn eigen Indiase restaurant starten. Uiteindelijk bracht het leven mij naar Noordwijk. Hier besloot ik in 2020 om mijn eigen restaurant te beginnen en had ik de mogelijkheid om Sunand over te nemen.

Bij Sunand serveren we gerechten uit Noord– en Zuid India. Tevens serveren we onze gerechten altijd zo vers mogelijk. Onze Indiase chef dhr. Singh zal u op een reis door kleurrijk en culinair India meenemen.!

Ik hoop u snel bij ons te zien!

Yuvraj

Geopend:

Elke dag van 14:00 – 22:00

Bezorging:

Elke dag van 14:00 – 21:00

Sunand Anglo Indian Restaurant

Bomstraat 46

2202 GH Noordwijk

+31(0)713618099

raj.singh.1994@hotmail.com

Wacht niet te lang en kom heerlijk bij ons eten!

This post is also available in: Engels